Παρασκευή 1 Μαΐου 2009

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ

ΔΙΕΘΝΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ«ΓΙΑ ΕΝΑ ΠΟΡΤΡΕΤΟ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ»


Θεσσαλονίκη «φτωχομάνα»,Θεσσαλονίκη «πρωτεύουσα της ανεργίας»,Θεσσαλονίκη «πρωτεύουσα των προσφύγων»,Θεσσαλονίκη «πόλη των φαντασμάτων»,Θεσσαλονίκη «συμπρωτεύουσα»,Θεσσαλονίκη «ερωτική πόλη»,Θεσσαλονίκη «νυφούλα του Θερμαϊκού»…κλπ!
Η Δημοτική Κίνηση «Θεσσαλονίκη των Πολιτών και της Οικολογίας» και το Φωτογραφικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, θέλοντας να αναπτύξουν ένα σύγχρονο διάλογο για τη Θεσσαλονίκη, για το αστικό της περιβάλλον, τον τρόπο ζωής, τις διαπροσωπικές σχέσεις, την κοινωνικοοικονομική ζωή και την κίνηση ιδεών στην πόλη, προκηρύσσουν διεθνή φωτογραφικό διαγωνισμό με θέμα: «ΓΙΑ ΕΝΑ ΠΟΡΤΡΕΤΟ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ» Ποια, τελικά, είναι η σύγχρονη Θεσσαλονίκη; Πώς είναι να ζεις σ’ αυτή; Πώς τη βλέπει ένας επισκέπτης; Ποια είναι η εικόνα της, η «αύρα» της; Η Δημοτική Κίνηση «Θεσσαλονίκη των Πολιτών και της Οικολογίας» και το Φωτογραφικό Κέντρο Θεσσαλονίκης μας προσκαλούν και μας προκαλούν να πάρουμε τις φωτογραφικές μηχανές μας και να αποτυπώσουμε πλευρές στιγμές της ζωής μας στην πόλη απ’ όποια «γωνία» θέλουμε.
Τα αποτελέσματα αυτών των φωτογραφικών εξορμήσεων να αποτελέσουν το υλικό για την σκιαγράφιση ενός σύγχρονου πορτρέτου της πόλης μας.
Καλούμε τους φωτογράφους να αποδώσουν με κάθε δυνατό τρόπο το θέμα. Ο διαγωνισμός είναι ανοικτός σε φωτογραφικές απόψεις που μπορεί να ξεκινούν από την παραδοσιακή (κλασική) φωτογραφία και να φτάνουν μέχρι τη σύγχρονη, την εικαστική, την κατασκευασμένη ή την ψηφιακή. Η Οργανωτική Επιτροπή δεν θέτει κανένα τεχνικό ή άλλου είδους καλλιτεχνικό περιορισμό.
Όροι του διαγωνισμού στο site http://www.fkth.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου