Παρασκευή 1 Μαΐου 2009

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΥΜΠΟΣΙΟ

Φωτογραφικό Συμπόσιο
«ΣΥΛΛΟΓΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ – ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΕΣ ΣΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ»
Το Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης διοργάνωσε στο Συνεδριακό Κέντρο της Τράπεζας Πειραιώς στη Θεσσαλονίκη (Kατούνη 12-14, τηλ. 2310 551023) και κατά τις 12, 13 και 14 Δεκεμβρίου Διεθνές Συμπόσιο με θέμα «Συλλογές Φωτογραφίας – Από τις Στρατηγικές στις Πολιτικές», με προσκεκλημένους ομιλητές διακεκριμένους διευθυντές μουσείων, ακαδημαϊκούς και συλλέκτες από το Βέλγιο, τη Γαλλία, τη Γερμανία, τον Καναδά, τις ΗΠΑ, την Ισπανία, το Ισραήλ, την Ολλανδία και την Ελλάδα.
Εκπρόσωποι φορέων όπως το George Eastman House, τo παλαιότερο μουσείο αφιερωμένο στη φωτογραφία με περισσότερες από 400.000 φωτογραφίες και αρνητικά στη συλλογή του και ένα από τα σημαντικότερα και παλαιότερα αρχεία ταινιών σε όλο τον κόσμο, το Ίδρυμα Henri Cartier Bresson, το οποίο διαφυλάσσει και εκθέτει το έργο του μεγάλου δημιουργού του 20ου αιώνα Henri Cartier Bresson, το διεθνούς φήμης Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (SFMoMA) του Σαν Φρανσίσκο, το Πανεπιστήμιο του Πρίνστον, το Center for Creative Photography του Πανεπιστημίου της Αριζόνα συμμετείχαν μεταξύ άλλων στο Συμπόσιο.
Επίσης, στις εργασίες του Συμποσίου συμμετείχαν εκπρόσωποι και διευθυντές αξιόλογων ελληνικών μουσείων και ιδρυμάτων που ασχολούνται με την τέχνη της Φωτογραφίας, όπως το Μουσείο Μπενάκη, το ΕΛΙΑ, η Εθνική Πινακοθήκη, το Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης και το Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης.
Το πρόγραμμα του Συμποσίου εντάσσεται στο υποέργο 3 του Ευρωπα’ι’κού Επιχειρησιακού προγράμματος «Πολιτισμός – Αναβάθμιση κτιριακής υποδομής Φωτογραφικού Μουσείου Θεσσαλονίκης, ενισχυση και ανάπτυξη επικοινωνιακών γεγονότων ευρωπα’ι’κής εμβέλειας».
ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΚΕΙΜΙΔΗΣ και SAM STOURDZΕ

Χορηγοί επικοινωνίας:
9,58 FM

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου