Παρασκευή 1 Μαΐου 2009

ΝΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ

«Φωτογραφίες μιας Ξεχωριστής Μέρας.»
Παιδικά Πορτρέτα από τη Συλλογή
του Νίκου Πολίτη (1880-1950)»
Το μεγαλύτερο μέρος φωτογραφιών της συλλογής του Νίκου Πολίτη ταξιδεύει στην Κοζάνη και την Πάτρα για να παρουσιαστεί στην έκθεση «Φωτογραφίες μιας Ξεχωριστής Μέρας. Παιδικά Πορτρέτα από τη Συλλογή του Νίκου Πολίτη (1880-1950)».Πρόκειται για φωτογραφίες, πολλές εκ των οποίων έχουν τραβηχτεί από επαγγελματίες και πλανόδιους φωτογράφους, ενώ άλλες είναι περισσότερο ερασιτεχνικές. Οι φωτογραφίες απεικονίζουν πορτρέτα παιδιών ή στιγμιότυπα της οικογενειακής ζωής.
Πρόκειται για φωτογραφίες που απευθύνονται κυρίως στα μέλη της οικογένειας, περνούν από γενιά σε γενιά και συχνά αποστέλλονται σε φίλους και συγγενείς, οι οποίοι ζουν μακριά Η συχνή παρουσία των παιδιών στις οικογενειακές φωτογραφίες επιβεβαιώνει την ιδιαίτερη θέση την οποία κατέχουν αυτά στην απεικόνιση της ενότητας και της συνέχειας ως προς την ιστορία της οικογένειας.
Η έκθεση αναπτύσσεται κυρίως σε δύο μέρη. Στο πρώτο περιλαμβάνονται φωτογραφίες που έχουν περισσότερο επίσημο χαρακτήρα και έχουν τραβηχτεί σε οργανωμένα φωτογραφικά εργαστήρια από επαγγελματίες φωτογράφους, καθώς και πορτρέτα που δημιούργησαν πλανόδιοι φωτογράφοι. Το δεύτερο μέρος περιλαμβάνει ερασιτεχνικές φωτογραφίες, πορτρέτα παιδιών, με χαρακτήρα περισσότερο στιγμιότυπου, καθώς και οικογενειακές σκηνές σε γιορτές, εκδρομές και άλλες ομαδικές δραστηριότητες.

Παραγωγή: Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης
Σχεδιασμός έκθεσης: Κωστής Αντωνιάδης

KOZANH
Διάρκεια: 20/10-16/11 Εγκαίνια: 20/10, 20:00
Χώρος: Εκθεσιακός χώρος δήμου Κοζάνης (έναντι Μητροπόλεως)
ΠΑΤΡΑ
Διάρκεια: 26/11-21/12
Χώρος: Πολιτιστικό Κέντρο Πατρών του ΜΙΕΤ (Πλατεία Βασιλέως Γεωργίου Α' & Κορίνθου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου