Παρασκευή 1 Μαΐου 2009

ΓΙΑΤΡΟΙ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

ΕΚΘΕΣΗ ΕΛΕΝΗΣ ΜΠΕΝΤΙΛΛΑ-ΚΑΚΑΡΑΤΣΙΟΥ
«ΓΙΑΤΡΟΙ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ»

Η Δημοτική Πινακοθήκη Θέρμης Φιλοξενεί τους «ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ» και παρουσιάζει Έκθεση φωτογραφιών της Ελένης Μπεντίλλα-Κακαράτσιου Από 1 έως 9 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2007. Την έκθεση θα εγκαινιάσει την Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου στις 19:00, η πρόεδρος των Γιατρών του Κόσμου, Ελευθερία Παρθενοπούλου.
Η έκθεση περιλαμβάνει 35 φωτογραφικά έργα γενικής θεματολογίας, τα οποία θα διατεθούν προς πώληση στο κοινό με σκοπό τα έσοδα που θα συγκεντρωθούν να ενισχύσουν τα προγράμματα της οργάνωσης.
Η Ελένη Μπεντίλλα-Κακαράτσιου μέλος των Γιατρών του Κόσμου, ασχολείται με τη φωτογραφία από νεαρή ηλικία, και με τη συγγραφή, τα τελευταία 10 χρόνια. Πέρα από συμμετοχές σε συλλογικές εκθέσεις στην Ελλάδα και την Ευρώπη, έχει παρουσιάσει δύο ατομικές εκθέσεις, το 1995 στο Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης και το 2000 στο Φωτογραφικό Κέντρο Θεσσαλονίκης. Είναι η δεύτερη φορά που η Ελένη Μπεντίλλα-Κακαράτσιου οργανώνει έκθεση φωτογραφίας για την ενίσχυση του έργου των Γιατρών του Κόσμου.
Σημαντικό στοιχείο της δράσης των Γιατρών Του Κόσμου είναι η Μαρτυρία: δεν αρκούνται στο ρόλο του απλού παρατηρητή, ή του θεραπευτή του ανθρώπινου πόνου. Καταγράφουν και ανακοινώνουν, καταγγέλουν και διαμαρτύρονται. Η μαρτυρία τους έχει το κύρος εκείνων που ζούν την κατάσταση από πρώτο χέρι. Ζουν κοντά στους πληθυσμούς που τους έχουν ανάγκη, μοιράζονται τα προβλήματά τους, σέβονται τα ήθη και τα έθιμά τους. Μια τέτοια μαρτυρία μέσω του φωτογραφικού φακού μας παρουσιάζει η συγκεκριμένη έκθεση.
Κατά τη διάρκεια των εγκαινίων, η πρόεδρος των ΓτΚ, Ελευθερία Παρθενοπούλου, θα ενημερώσει τους επισκέπτες της έκθεσης για την ιατρική και ανθρωπιστική δράση της οργάνωσης.-
Εγκαίνια έκθεσης : Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου και ώρα 19.30 Διάρκεια έκθεσης : Από 1 έως 9 Δεκεμβρίου 2007. Ώρες λειτουργίας : Δευτέρα 11.30 – 21.00, Σάββατο 9.00- 14.00 Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή 9.00 – 21.00 Πολιτιστικό Κέντρο Θέρμης Δημητρίου – Καραολή & Καπετάν Χάψα Θέρμη Τηλ. 2310 463423

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου